Jule-Farsbrød!

Hvem gider sidde en juleaften og gnave i en gammel tør flæskesteg? - (Eller for den sags skyld en and!) - Lav dog i stedet noget mere spændende, LAV ET FARSBRØD......!

Vi har valgt at stille dette Farsbrød! op som en menú, da det jo ej er særligt spændende at spise Farsbrød! uden noget tilbehør.

Menúen har vi bygget op omkring et rigtigt jule-måltid, som vi alle kan lide det! - (dog har vi selv stået for udviklingen af Jule-Farsbrødet!)

Menú

Jule-Farsbrød! m./æbler i kanel

Kartofler (inkl. Brune kartofler)

Dæjli' Brun Sovs

Rødkål

Kartoffel-chips

Drikkevarer efter eget valg......

Farsbrødet:

Vi skal bruge:

500 gram hakket svinekød, 1 tsk. groft salt, 1 finthakket løg, Friskkværnet Peber, 1 Æg, 1-2 dl. mælk, 2 Spsk. Rasp, 50 gram Svesker, 50 gram Dadler, 2 tsk. Neliker.

Sådan laves Farsbrødet!:

Rør det hakkede kød med salt, løg (rives på et rivejern), peber og æg. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør herefter raspen i. Forsøg at gøre sådan at dadlerne og Sveskerne kommer til at ligge inden midt i Farsbrødet! - D.v.s prøv at vikle farsen omkring dadlerne og sveskerne (se iøvrigt billedet herunder). Tilsidst strøges med en nænsom hånd nelikerne oven på Farsbrødet! Farsbrødet bages i en 200 ºC varm oven i ca. 50 minutter.

Kartofler:

  • Almindelige: Disse koges blot i ca. 20 min. i vand med salt.

  • Brune: Først tager man lidt sukker og putter det på en pande indtil det er smeltet, derefter tilsættes en klat smør og der røres i panden indtil man har fået en klistret vælling der ligner sirup. Så kommes nogle små kogte kartofler på panden og disse skal vendes i den klistrede vælling. (Har man ikke prøvet at lave brune kartofler før, så....... FÅ HJÆLP!!!!!!).

Sovs:

Efterhånden som Farsbrødet! bliver bagt, vil der udskille sig noget væske fra det. Dette væske hælder man i en kasserolle, jævner det med "Meljævning", og smager det til med salt og Peber!

Rødkål:

Dette kan laves på 2 måder:

1.) De kan gøre som vore gamle bedstemødre gjorde det, nemlig at lave rødkålen selv! - (Vælger De denne metode, går vi ud fra at De selv kan finde ud af at lave det).

2.) Køb et glas "Beauvais Rødkål" på 1070 gram. (Er de blot et lille antal personer - eks. 2 - bør de købe "Mini-udgaven" på 560 gram). Når De har købt dette, hælder de glassets indhold i en kasserolle, og opvarmer det ved svag varme. (Husk at rør i kasserollen, thi rødkålen ej må brænde på!).

Chips:

Vi anbefaler at de her til menúen benytter dem af de såkaldte: "Taffel Chips", som er nogel ganske almindelige franske kartofler, der kan købes næsten overalt for et beskedet beløb på ca. kr. 10.95.

Drikkevarer:

Hertil anbefales:

  • Voksne: 1 stk. Carls Jul - og den obligatoriske Akvavit.

  • Børn: 1-2 stk. iskold(e) (eventuelt med en skive citron).

Bon Appetit!

GLÆDELIG JUL! - OG GODT NYTÅR!

Jule-Links:

Støt Røde Kors ved at købe jule-postkort